MERSİN   FORUM  ÇÖZÜM   KLİNİK    PSİKOTERAPİ MERKEZİ


                                                  
HASTALIKLAR

Oyun Terapisi

Oyun Terapisi

Çocuğun iç dünyasına ulaşmanın en etkili yollarından biri oyundur. Çocuklar oyun oynamayı severler. Duygusal dünyalarında yaşadıkları rahatsızlıkları oyun sırasında ifade etme ve yeniden yapılandırma fırsatı bulurlar.   
 


Deneyimsel Oyun Terapisi 
 
Adından da anlaşıldığı gibi bu yöntem konuşma terapilerinden farklı olarak, çocuğun hayal gücünü kullandığı, çeşitli rollere girip onları canlandırdığı diğer bir deyişle sürece daha aktif olarak katıldığı bir terapi tekniğidir. Çocuk, bu alanda uzmanlaşmış psikolog eşliğinde, yapılandırılmış deneyimsel oyun terapisi etkinliklerini deneyimler. Bu sayede, çocuk “başarma” “kendine güven duyma” “zorluklarla başa çıkma” “davranışlarının sorumluluğunu alma” fırsatını bulur.
Oyun terapisi sırasında ya da sonrasında, bazı spesifik tutumlar ile ilgili geri bildirim konuşmaları yapılabilir, böylelikle davranışlarının sebepleri ve sonuçları değerlendirilebilir.

Theraplay Oyun Terapisi ve Marschak Etkileşim Metodu 
 
Theraplay , eğlenceli aktivitelerin olduğu, ebeveyn çocuk arasında doğal olarak var olan sağlıklı etkileşim örüntülerine dayanır. Theraplay , ebeveyn- çocuk ilişkisinde bulunan dört temel özelliğe odaklanır. Bunlar,   Yapı, Bağlılık, Yetiştirme/Besleme ve Mücadeledir. Theraplay seansları sırasında bu dört alanla ilgili çeşitli aktiviteler düzenlenir. Terapist, eğlenceli, mücadele gerektiren, sevgi , şefkat bağlılık içeren aktiviteler düzenleyerek ebeveyne rehberlik eder. Ebeveyn ve çocuk arasında kurulan bu yakın ilişki sayesinde, ebeveyn çocuğunun davranışlarının düzenlenmesine yardımcı olur, sevgi ve neşe duygular iletilmiş olur. Bu sayede çocuk “bakım verilen, sevilen, kabul edilen” olduğunu hisseder, kendine güven duyar.

İçe kapanıklık, depresyon, korku, Dışavurum, öfke, uyum problemleri, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu,Davranış Bozuklukları, Karşıt Gelme Bozukluğu,Travma Sonrası Stres Bozukluğu,Otizm, gelişimsel geikme ve gerilikler, bağlanma sorunları gibi alanlarda kullanılır.
Theraplay Tekniği yetkin kişilerce uygulanmalıdır.  ,Theraplay Enstitüsü tarafından yetkilendirlmiş kişi ve kuruluşlar tarafından verilen eğitim ve süpervizyonlara katılan psikologlar tarafından uygulanır.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam65
Toplam Ziyaret320262
KİŞİSEL GELİŞİM-MAKALELER