MERSİN   FORUM  ÇÖZÜM   KLİNİK    PSİKOTERAPİ MERKEZİ


                                                  
HASTALIKLAR

Mutlu Evlilik İçin

Mutlu Evlilik İçin


Evlilik yaşamında sorunları azaltmanın ve huzuru artırmanın belli başlı başlıklarını özetlemek istenirse şunların sıralayabiliriz. Öncelikle eşinizi itham etmeyin, suçlamayın. Eşinizi rencide ederek ona gol atmaya ve sürekli haklı çıkmaya çalışmayın. Yaşadıklarınızı eşinizle paylaşmalı onu hayat arkadaşınız olarak görmelisiniz. Sorunlarınızı konuşmayı ertelemeyin. Ve başkalarıyla yaşadığınız olumsuzlukları eşinize yansıtmayın ama paylaşabilin.

1. Eşinizi itham etmeyin, onu suçlamayın !

Evlilikler her zaman ilk günlerde olduğu gibi sürmeyebilir. Her evlilikte bazı sorunlar olabilir. Çiftler kavga ve tartışma yaratmaktan ve birbirlerini üzmemeye çalışırlar. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Ve çiftler biriktirdikleri kızgınlıklarını bir çırpıda suçlayarak, itham ederek hatta aşağılayarak dile getirebilirler.

Bunun yerine yaşadığınız üzgünlükleri, mutsuzlukları ya da kızgınlıklarını dile getirmeliler.  Şu sebeplerle sana kızıyorum. Ya da şu davranışların beni üzüyor gibi konuşulabilir. Böylelikle problemler büyümeden duygular dile getirilmiş olacaktır. Bu konuda psikologlardan psikolojik destek alabilirsiniz. Ya da aile danışmanı ve evlilik danışmanlıksti ile görüşebilirsiniz

2. Eşinizi rencide etmeyin !

Eşler birbirlerine öfkeli olabilirler. Ya da birbirlerine karşı bilek güreşi yaparcasına gol atmaya çalışabilirler. Bu durumda öfke kazanmış olur ve eşimizi de öfkelendirecek onu rencide ederek tartışmaya bir başka boyut kazandırmış oluruz. Eğer siz kırıldınız veya rencide olduysanız eşinizin de sizin gibi aynı duyguları yaşamasına izin vermemelisiniz. Bunun yerine eşinizle öfke duygunuzu konuşabilirsiniz. Bir aile danışmanlıksti ile görüşebilirsiniz. Ya da rencide ederek onunda sizi tekrar rencide edeceği bir duruma hazırlık yapmış olacağınızı unutmayın. Kendinizi değersizlik duygusuna kaptırmak yerine öfkenizi anlamaya ve sorunu çözme odaklı olmanızı önerebiliriz. Evlilik danışmanlıksti bursa dan destek alabilirsiniz.

3. Onu değiştirmeye çalışmayın !

Evlilik öncesi flörtleşme dönemi ve nişanlılık dönemi çiftlerin bir birlerini tanıması, anlaması ve sorunları konuşması için iyi değerlendirilmelidir. Çiftler flörtleşme ve nişanlılık döneminde bir birlerini tanımalı, eşlerini bu dönemde olduğu gibi kabul edebilecekse evliliğe karar vermelidirler. Evlilik öncesi danışmanlığı bu süreçte önemi bir işlev görebilir. Çiftlerin birbirlerini tanıyabilir ve daha doğru karar verebilirler.

4. Eşinize değer verdiğinizi söyleyin ve değerli olduğunu hissettirin !

Eşiniz aynı zamanda hayat arkadaşınız olduğunu unutmayarak onunla paylaşımınızı artırın. Eşinizi hayat arkadaşı olarak birlikte yaşama kararı verdiğinizi unutmayarak alacağınız kararlarda eşinizi ortak etmelisiniz. Böylelikle bir ve bütün olma duygusuyla evlilikten aldığınız doyum artacaktır.

5. Başka Problemlerin acısını eşinizden çıkartmayın

İşlerinizde ya da kişisel ilişkilerinizde yaşadığınız sorunları eşinize yansıtarak ilişkinizin bu durumdan olumsuz etkilenmesine izin vermemelisiniz. Farkında olmadan ilişkinize yansıyan bu olaylar hemen olmasa da zamanla bilinçdışı yollarla eşinize yansıdıkça farklı şekillerde sorunlar yaşanmasına neden olabilecektir.  Üzüntülerinizi ya da gün içinde yaşadığınız sorunları eşinize anlatarak ona samimiyet ve dostluğuna sığınarak rahatlayabilirsiniz. Böylelikle evlilikle ilgili sorunları daha oluşmadan engellemiş olacaksınız.

Unutmamalısınız ki, aile danışmanlığı, evlilik danışmanlığı, aile danışmanlığı evliliklerde oluşan sorunları azaltmak ya da evlilik ve aile içinde yaşanan sorunları uyumlulaştırma yolunda önemli adımlar atılmış olacaktır. Bursa psikologlar, evlilik danışmanı, evlilik danışmanlıksti, aile danışmanlıksti uzmanlardan bu psikolojik yardım alabilirsiniz

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam61
Toplam Ziyaret340100
KİŞİSEL GELİŞİM-MAKALELER